Mali pogon Tvornice kulture jučer je privukao veliki broj ljubitelja dobrog štiva i još bolje glazbe. Jučer su naime, predstavljene čak dvije knjige: Bruce Springsteen: Dva srca autora Davea Marsha i Rock 21. stoljeća autora Aleksandra Dragaša.

DSC00216

 

“Springsteen me osvojio ranih osamdesetih”

Za Dva srca, većina obožavatelja Brucea Springsteena tvrdi kako se radi o nezamjenjivom djelu koji prati život i rad ovog velikog američkog glazbenika, a knjiga objedinjuje dvije dosadašnje biografije, Rođen za bijeg i Dani slave. Autor knjige, Dave Marsh prati Springsteenovu karijeru od samih početaka te je zbog pažljivih komentara i objektivne kritičke analize njegova rada zadobio i veliko povjerenje samog Springsteena.

Na jučerašnjoj promociji o ovoj knjizi govorili su urednik izdanja, Denis Leskovar; autor pogovora, Hrvoje Horvat; direktor izdavačke kuće Menart, Branko Komljenović i Mile Kekin, pjevač Hladnog piva.  Kekin je pred okupljenima priznao kako je veliki obožavatelj Brucea Springsteena, a njegova glazba osvojila ga je još osamdesetih godina za vrijeme boravka u Njemačkoj kada je i on sam po prvi puta zapjevao jedan od najvećih hitova Born in the U.S.A.

DSC00177

Hrvoje Horvat, Mile Kekin i Denis Leskovar

Promociji ovog novog izdanja, prisustvovala je i pjevačica Elementala Mirela Priselac-Remi koja je bila jedna od članica prevoditeljskog tima knjige Dva srca, a kako i sama ističe, pred njom i cijelom prevoditeljskom ekipom bio je veliki zadatak jer je na hrvatski trebalo prevesti 600 stranica iz pera Davea Marsha.

Knjiga Bruce Springsteen: Dva srca u prodaji je u izdanju Menarta po cijeni od 189 kuna.

 

Rock 21. stoljeća – obvezna lektira za svakog ljubitelja rock glazbe

Nakon Dva srca na red je došla i promocija knjige Rock 21. stoljeća, poznatog glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša. Radi se o knjizi koja će svakom zainteresiranom za rock glazbu bez obzira radi li se o domaćim ili stranim izvođačima dati jedan široki pogleda na najbitnije pjevače, grupe, koncerte, albume itd. Sasvim sigurno će čitateljima ponuditi informacije koje do sada nisu imali prilike čuti, otkriti neke nove horizonte po pitanju rock glazbe ili pak zbog nekog poglavlja navesti da preslušaju baš određeni album .

DSC00203

autor knjige Aleksandar Dragaš i urednik Ante Perković

 

Knjigu Rock 21. stoljeća možete potražiti po cijeni od 150 kuna u izdanju  zagrebačkog V.B.Z.-a. Ukoliko vas zanima više detalja oko “obvezne rock lektire” Aleksandra Dragaša, koliko je Dragaš subjektivan prilikom pisanja kritika te ima li nade za rock glazbu u poplavi narodnjaka i zabavnjaka, poslušajte intervju, a usput pogledajte i fotogaleriju s promocije:

Aleksandar Dragaš, promocija knjige Rock 21. stoljeća, snimio: Domagoj Knežević