Nakon trinaest godina obožavatelji grupe Majke konačno su dočekali novi album i njegovu zagrebačku koncertnu promociju. Do posljednjeg mjesta ispunjena Tvornica kulture prošle je subote bila jasan znak kako se na novi glazbeni uradak vinkovačkog rokera i njegova benda čekalo predugo.

Vruća atmosfera u Tvornici

Prema riječima organizatora, na unaprijed rasprodanom koncertu je bilo nešto manje od dvije tisuće ljudi tako da je atmosfera što zbog velikog broja ljudi, što zbog loše ventilacije, zaista bila vruća. Tome je najviše pridonio karizmatični Bare koji je sa svojim besprijekorno usviranim bendom izveo većinu pjesama s novog albuma, a okupljene je podsjetio i na najveće uspješnice grupe Majke.

–  pogledajte video clip s koncerta –

Dva bisa premalo

Iako je početak koncerta bio najavljen za 21 sat, nakon brojnih poziva publike, Bare & Majke su sa svirkom započeli sa sat vremena kašnjenja, a koncert su započeli s aktualnim singlom Teške boje.

Dva sata žestokog rock ‘n’ rolla začinjenog s ponekom laganijom pjesmom doslovno su proletjela, a publika je jednako kao i u koncertu, uživala i u dva bisa. Po mnogima premalo.

Album Teške boje među prvima

Prodaja albuma krenula je i više nego dobro pa su Teške boje među najprodavanijim albumima, a istoimeni singl ne silazi s top lista. Brojne pohvale za novi album izrekli su brojni glazbeni kritičari. Među njima i Zlatko Gall:

“Teške boje“ je album beskrajno dragocjen za zdravu i dobru krvnu sliku domaće scene te još jedan dokaz da je, kao i u svijetu kad je rock u pitanju, ova traumatična, šugava, bijedna i deprimirajuća 2011. – baš sjajna.

–  pogledajte foto galeriju i poslušajte intervju s Baretom –

Nakon Zagreba, Majke nastavljaju s koncertnom turnejom i promocijom najnovijeg izdanja, a raspored koncerata uskoro će biti dostupan na službenoj stranici http://www.crorec.hr/bare/